Vrienden, geld lenen .. gaat niet samen.

Nu is het mij al 2 keer voorgekomen dat mensen geld van mij hebben geleend, en het niet hebben terugbetaald.

De eerste was een huisgenoot die de eerste 2 maanden betaalde, en daarna 4 maanden niet meer, en tegelijketijd ook nog eens een gigantische telefoon rekening maakte. Die gast is me nog steeds 800 euro schuldig, maar ondanks herhaalde beloftes om het terug te betalen, gebeurt er maar niets, en dit terwlijk ik heb begrepen dat hij nu alweer zijn eigen bedrijfje heeft, en meerdere malen in de gelegenheid moet zijn geweest om me terug te betalen.

De tweede was ook een huisgenoot. 75 euro voorgeschoten voor een externe USB harde schijf via via geregeld, en die werdt toen natuurlijk gestolen van die gast die die gast kende die.. etc.   Maar na 3 maanden hoor je daar dus ook niets meer van, en als je het noemt, dan wordt ie boos!

Natuurlijk het oudste verhaal ter wereld, mijn buurvrouw kent mensen die haar duizenden euro’s schuldig zijn, en er zullen ongetwijfeld mensen dit lezen die lachen om zulke bedragen.. En ik zelf ben 600 schuldig aan mijn moeder, maar in mijn denken is dat dan net iets anders (maar wees vrij om het daar niet mee eens te zijn!). Wat mij nog het meest verbaast is dat deze mensen zich dan niet eens schuldig voelen over zoiets, en dat ze het gewoon laten schieten om er iets mee te doen, om de situatie op te lossen. Vaak hoor je het ene na het andere stomme smoesje, in plaats van dat ze nou eens gewoon recht in je gezicht kunnen zeggen: “Nee, je krijgt je geld niet, omdat ik een klootzak ben!”. In plaats van zo’n eerlijke aanpak kiezen ze ervoor om zich van je af te scheiden, om zich te verbergen en elk contact uit de weg te gaan, en dus gewoon die voormalig vriendschap in de vuilnisbak te gooien.

Natuurlijk zijn het nooit echte vrienden om mee te beginnen, de twee gevallen die ik hierboven noem zijn niet meer dan goede kennissen geweest. Maar zelfs dat, de relaxte omgang die je met elkaar had, verziek je door dit soort gedrag, en dat vinden ze best. Zelf kan ik er echt niet tegen als ik weet dat mensen een verkeerd beeld van me hebben, ik hecht vreselijk veel waarde aan wat mensen van me denken, en ik vind het moeilijk voor te stellen hoe je dan zo’n open eind kan achterlaten bij iemand.

Mwa.. zal wel een huigelaar zijn om hier allemaal zo moeilijk over te doen, terwijl ik zelf natuurlijk geen engel ben. Maar toch, het voelde goed omdat te tiepen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.